Columns van Jaap Haasnoot in de Katwijksche Post

Feiten en meningen over zaken die van belang zijn in Groot Katwijk

23 februari 2013

Column 3: Blitzkrieg



Aardbeving bij VVD Wassenaar wel geregistreerd

Als zich binnen de Katwijkse politiek aardbevingen met Groningse proporties voordoen, zoals recent bij onze eigen VVD, dan heb je als kolomvuller van het lijfblad van de fine fleur in Groot Katwijk eigenlijk geen keus meer. Ik moet u dus nu gaan bijspijkeren over de kwestie “van Ginkel”. Liever zou ik net als de vorige keer weer wat geschreven hebben over de verlengde Laan van Nieuw Zuid of de verlengde Westerbaan wat precies hetzelfde is. Maar dat stukje gaat op de plank en dat is ook wel een beetje symbolisch voor dat droomproject dat waarschijnlijk voor eeuwig op dezelfde plank als de expatwoningen zal blijven rusten. Wat in het vat zit verzuurt niet moeten de voorstanders maar denken.

Goed de VVD dus, een partij die recent groter gegroeid is in Katwijk en die daarom met vijf zetels een echte wethouder mocht leveren. Over de vraag of de heer Udo echt de juiste man op de juiste plaats is wordt verschillend gedacht. Feit is dat de VVD fractie zelf vond dat de fractievoorzitter in ieder geval niet de juiste persoon was voor het warm houden van haar raadszetel. Zij kreeg dus de onvriendelijke mededeling om die positie zo snel mogelijk te verlaten. Of die actie samenhangt met haar kritiek op wethouders, op de aantrekkelijkheid van haar zetel voor derden, of met gebrek aan samenwerkingsvaardigheden binnen de VVD is onduidelijk. Ik hou u vanwege het blitzkriegkarakter van de ontwikkelingen op de hoogte via het digitale verlengstuk van deze hypermoderne column dat op het adres http://jaapspijkert.blogspot.nl/ is gevestigd.


Een van de sleutelspelers in de Katwijkse VVD soap is de heer Toon Stegmann die inmiddels vier plaatsen is opgeschoven in het Mens Erger Je Niet spel. Hij is nu de nieuwe VVD chef en wist over het bedrijfsongeval te melden dat mevrouw van Ginkel zelfstandig uitspraken had gedaan over politieke kwesties zonder voorafgaande toestemming. Inmiddels weten we dat Stegmann zelf op eigen houtje op wethoudersjacht is geweest in Oegstgeest. Het klonk alsof mevrouw van Ginkel eigenlijk alleen maar dingen had mogen zeggen waar de heer Stegmann het mee eens was. Stegmann dacht dat dit bij alle bedrijven de gebruikelijke gang van zaken zou zijn. Wat zijn dat voor bedrijven ? Het beeld dat nu naar buiten komt is dat het bij de VVD vooral om de baantjes gaat. En Anita van Ginkel was blijkbaar moeilijk onder controle te krijgen door een liberale collega die zelf ook wel eens de baas wilde zijn.

Ik begrijp heel goed dat de heer van Kruistum van het CDA daarom nu moeilijke tijden doormaakt. Stel je voor dat de CDA fractie ook ideeën gaat krijgen en dat hij moet gaan leren om te luisteren. En dat hij niet lekker zijn eigen zin zou kunnen doen is al helemaal een spookbeeld voor deze “doener”.

Dat krijg je nou als er een “Katwijkse Lente” uitbreekt, alles wordt anders.

Deze column is eerder geplaatst in de Katwijksche Post d.d. 21 januari 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten