Columns van Jaap Haasnoot in de Katwijksche Post

Feiten en meningen over zaken die van belang zijn in Groot Katwijk

11 februari 2013

De ontknoping



Na een paar dagen bedenktijd is de VVD in Katwijk zojuist met een verklaring gekomen. Het eerder opgeroepen beeld door van Ginkel c.s. was dat er als een donderslag bij heldere hemel op de fractievoorzitter een excommunicatieproces was uitgevoerd. Dat gaf een raar beeld en bovendien was het merkwaardig dat de Katwijkse VVD verder geen uitleg gaf over het gebeurde.


Dat laatste is nu rechtgezet. Het is echter niet duidelijk waarom deze uitleg zoveel tijd moest kosten. Het karige bericht dat u hier kunt nalezen geeft namelijk weinig echte informatie. Men komt met het  bekende en nietszeggende cliché dat er “verschil van mening was over de te volgen koers”. Dat wil de kiezer graag geloven. Maar welk verschil van mening over welke koers ?

Gaat het over het beleid van de eigen wethouder ? Gaat het over de Westerbaan perikelen wat overigens hetzelfde is als fase 1 van de verlengde Laan van Nieuw Zuid ? Of gaat het over de zeejachthaven en de boost die deze aan de lokale economie gaat geven ? Dat laatste zou je gaan denken want wethouder Udo twitterde op zaterdag na de ontploffing opeens op fluistertoon dat hij voorspelde dat die jachthaven er nu wel snel zou komen. Een berichtje dat ik trouwens nu niet meer kan vinden, maar misschien zoek ik niet goed.

Nou moeten we er begrip voor hebben dat de VVD niet alle interne perikelen op straat wenst te leggen en er eerst eens met de eigen leden over wil gaan discussiëren. Het is te hopen dat die leden er wel achter gaan komen waar de gewenste koers naar toe moest leiden en wie waarom wat frustreerde.

Over de persoon van de fractievoorzitter leren we uit het VVD-bericht dat deze te solistisch opereerde en dat er met haar geen afspraken te maken zouden zijn. Als waarnemer langs de zijlijn wens ik alle betrokkenen wijsheid en sterkte toe. Dit soort toestanden kunnen in alle partijen voorkomen en het is te hopen dat men zich snel weer bezig kan gaan houden met waarvoor men is aangesteld. Conflicten tussen personen in een fractie gaan de buitenwereld natuurlijk maar in beperkte mate aan maar het is wel relevant voor zover het bestuur van Katwijk er onder zou lijden. En verder hebben partijen die van alles willen voor de samenleving natuurlijk ook een voorbeeldfunctie. We zullen binnenkort wel zien of de eerder door de heer van Ginkel voorspelde affaires en toestanden zich ook bij de VVD in Katwijk gaan manifesteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten