Columns van Jaap Haasnoot in de Katwijksche Post

Feiten en meningen over zaken die van belang zijn in Groot Katwijk

14 juni 2013

Het kwartje van Kamp en andere vormen van diefstalMocht u problemen hebben met het reguleren van uw agressie of frustratie dan raad ik u aan om columnist te worden. Deze column bespaart op die manier de samenleving de kosten van de nodige pillen en poeiers die ik anders had moeten slikken om mentaal een beetje in balans te blijven. En die besparing is nodig ook want  er worden jaarlijks miljarden euro’s verspild in de gezondheidszorg. 

Zo publiceerde  AbvaKabo vorige week een lijst met vijftig grootverdieners in de ouderenzorg en verder kon je ook nog lezen dat de ziektekostenverzekeraars weer 1,4 miljard euro winst hebben gemaakt in 2012. Bij 5 verzekeraars zijn achteraf grote “fouten” ontdekt in goedgekeurde jaarrekeningen. Gaat u er maar van uit dat de fouten niet ten nadele van de verzekeraars waren. Verder wordt er naar schatting voor 4 miljard euro teveel gedeclareerd door zorginstellingen. Teveel gedeclareerd ?  Me hoela, in Kattuk noemen we dat gewoon diefstal. Als een Katwijkse moeder en dochter in Leiden worden gearresteerd voor winkeldiefstal staat er toch ook niet in de krant dat ze voor een paar tientjes “vergeten hebben af te rekenen”? 

Waar is Rutte als je hem nodig hebt ? Waarom zit die medische maffia eigenlijk niet achter slot en grendel of desnoods met een enkelbandje thuis ? Vijf miljard over de balk smijten in een land dat zijn gevangenisbewaarders niet meer kan betalen is tamelijk merkwaardig. En dat alles terwijl bewezen is dat 20% van de behandelingen in ziekenhuizen onnodig is en je nog maar moet afwachten of ze wel je goede been amputeren. Nee, ik bedoel natuurlijk het zieke been. De zorg is blijkbaar een ziekmakend systeem dat zichzelf in stand houdt. Als u het allemaal niet gelooft dan heb ik hier een paar feiten voor u:

Als je deze feiten op een rijtje ziet is de vraag of Nederland soms een bananenrepubliek aan het worden is niet zo vreemd. Op deze manier kan ik in ieder geval elke week wel een column schrijven over sectoren als het onderwijs, de woningbouwcorporaties, de spoorwegen, de energiebedrijven of over minister Kamp. Dat is de man die met (wind)molentjes loopt en die vlak voor de verkiezingen de brave Emiel Roemer een cryptocommunist noemde. Nou hij is zelf in ieder geval een cryptosocialist want deze nepliberaal heeft weer een nieuwe belasting uitgevonden. Er komt een heffing op uw energiekosten en van de opbrengsten gaat hij windmolens voor de kust van Katwijk plaatsen. Een nieuw “kwartje van Kok” dus waar de VVD destijds zo over gezeurd heeft ! 


In een interview heeft de heer Kamp bekend dat hij er op uit is om windmolens vlak langs de kust te krijgen want dat is goedkoper dan op de horizon. Geen wonder dus dat het college van B&W hem tot dorpsvijand no. 1 heeft verklaard. Over B&W gesproken, nou ben ik door minister Kamp opnieuw niet aan wethouder Binnendijk toegekomen. Maar wat in het vat zit verzuurt niet moet u maar denken.

Hier is de brief aan de kamer waarin Kamp zegt dat de windmolens beter vlak langs de kust kunnen worden geplaatst: http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/01/16/kamp-windmolens-dichtbij-kust-reele-optie.html .

De gemeente Katwijk heeft hier overigens weinig recht van spreken. Men protesteert tegen windmolens op zee maar wil ze zelf langs de oever van het Valkenburgse Meer plaatsen (zie de column van 2 juni jl. ).

Deze column verscheen eerder in de Katwijksche Post d.d. 13 juni 2013.

1 opmerking:

  1. Het college van B & W had minister Kamp al veel eerder tot dorpsvijand no. 1 kunnen verklaren. Hij heeft destijds ook vliegveld Valkenburg gesloten.

    BeantwoordenVerwijderen